Curly Girl!

De CG-Methode kan je vergelijken met het onderhouden van een chloor bad, de behoefte van het bad is per dag anders.

De ph waarde van het badwater verandert door invloeden van buitenaf.
De dikte/structuur en de kwaliteit van het haar verandert ook door invloeden van buitenaf.
Is je haar fijn, normaal of dik?
Is de porositeit laag, normaal of hoog?
Is de elastischiteit laag, normaal of hoog?
Is de krulsterkte een slag, krul of kroes?
Kijk daarom per wassing welke behoefte je haar heeft. Vocht, proteïne of beide?
Hoe test je dit: Door een drijftest om de porositeit te controleren en een rektest om de elasticiteit te meten van je haar.
Ik leg je dit graag uit in de salon.

Stap 1: FinalWash om te beginnen met de CG-Methode:

Je weet dat je nu geen ‘gewone’ shampoo meer gaat gebruiken. Maar, voordat je met de CG-Methode begint, moet je je haar en hoofdhuid Detoxen. Dit doe je omdat je op deze manier alle siliconen uit je haar kan wassen. Let op, niet alle shampoos zijn geschikt voor de ‘finalwash’. Om het voor jou makkelijk te maken heb ik van Bouclème Scalp Exfolating Shampoo.

Na de ”finalwash” is het handig om je haar goed te voeden. Dit kan je doen door een masker te gebruiken. Ik heb 1 masker Intensive Moisture Treatment, dit voldoet aan de CG-Methode.

Hoe ga je verder met de CG-Methode?
Je weet dat je vanaf nu geen ‘gewone’ shampoos meer gebruikt en dat je start met een final wash. Vanaf nu, gebruik je alleen nog maar CG-Methode producten.

Wassen!
Was je je haren meer dan 2 keer per week? Het advies is: Was je haar niet vaker dan één keer in de week met een CG Shampoo. Gebruik je dit toch vaker dan één keer in de week? Dan kan de shampoo (ondanks dat het CG-proof is) een uitdrogend effect creëren. Houd voor nu bijvoorbeeld aan dat je twee keer per week je haar gaat wassen.
– Wasdag 1: CG Shampoo en Voedend masker
– Wasdag 2: Co-wash (alleen wassen met CG Conditioner)   Wasbeurt twee mag je zo vaak doen als jij dat nodig vindt. Test dit voor jezelf uit, merk je dat je haren beter reageren op minder vaak wassen? Pas dit dan toe op je haarroutine. Was je je haar vaker? Kijk hoe je haar daarop reageert, of bouw het wassen wekelijks af. Of was enkel en alleen de hoofdhuid niet de lengtes van je haar.

Hoe je je krullen het beste kan wassen:

Was je je haar onder de douche? Probeer dan het water rustig door je haren te laten gaan en wrijf er niet teveel doorheen. Het is wel van belang om je hoofdhuid goed te masseren. Je kan bijvoorbeeld de siliconen Scalp Brush gebruiken om de producten goed en rustig in je haren aan te brengen.

Stap 2: Conditioner
Bij het wassen gebruik je een conditioner. Dit zorgt ervoor dat je haar goed wordt gehydrateerd. De ene persoon zou in het begin meer conditioner nodig hebben dan de ander, test dit voor jezelf uit. Het is belangrijk dat je een CG conditioner gebruikt, zonder siliconen en andere ingrediënten die we willen vermijden.

Aanbrengen van de CG Conditioner:
Breng de conditioner aan vanaf de hoofdhuid naar de haarpunten. Je glijdt als ware met je vingers door de krullen. Heb je het product aangebracht op je haar? Dan is het van belang dat je haar gaat ‘schrunchen’. Dit doe je door je hoofd en haren voorover te buigen, vervolgens maak je met je handen kommetjes en knijp je als ware het product in je haren.

Haren kammen
Haren kammen doe je altijd wanneer je haar nog nat is! Zorg ervoor dat je of je vingers gebruikt of een speciale borstel. Gebruik je een borstel die niet volgens de CG-Methodes? Dan kan dit je kruldefinitie sterk verstoren. Gebruik daarom voor het ontwarren van je haar de Scalpro borstel en om het haar in model te stylen de Denman D4 borstel.

Stap 3: Stylen
Nadat je je haar gewassen hebt, zijn er verschillende CG producten die je kunt gaan gebruiken. Welke het best zouden werken voor je haar om te weten is wat zijn mijn haareigenschappen? Een slag, krul, pijpenkrul of kroeskrul. En of het haar fijn/dik is en heb je veel of weinig haar?

Gebruik in ieder geval na het wassen een CG leave-in en een CG-. Vervolgens is het raadzaam om een CG vriendelijke Gel in je haren aan te brengen. De gel geeft je krullen ‘hold’ zodat ze minder snel uitzakken.
Is je haar bijna of helemaal droog? Dan kan je wellicht je haren weer voorzichtig ‘knijpen’. Dit moet je doen omdat sommige gels de neiging hebben om hard te worden. Doordat je je haren ‘knijpt’ krijg je een natuurlijke kruldefinitie.

Haren drogen
Gebruik nooit een gewone badstoffen handdoek! Deze stof is ontzettend ruw en brengt door de wrijving ontzettend veel pluis met zich mee. Gebruik een microvezel haarhanddoek, dit is een zachte stof die het vocht snel uit je haren opneemt.
Je kan je haar aan de lucht laten drogen. Je kan ook je haren föhnen. Als je dit doet, gebruik je een diffuser. Dit is een speciaal opzetstuk waardoor je meer kruldefinitie creëert. Zet de föhn op de lauwste stand en het zachtst blazen.

Hoe vaak zou je je krullen moeten laten knippen (bijpunten)?
Door het McLean CURLSYS ®  System krijg je controle over je krullen en versterkt het je krultekening en pluist je haar minder. Hierdoor verfris je je haren en geef je je haar meer ‘lucht’. Knip je haren om de 3 à 4 maanden tot een half jaar.

Stap 4: CG-Methode producten
Ik heb heel wat informatie doorgenomen over de CG methode. Het is dus van belang om CG vriendelijke producten te gebruiken, zoals CG Shampoo, CG conditioner, CG Leave-in, CG beschermer en CG gel.
Gelukkig hoef je niet lang te zoeken, alle producten van het merk Bouclème zijn geschikt voor de CG-Methode. Zie hier een selectie van de collectie.

Stap 5: CG-Methode Tools
Zoals je gelezen hebt, zijn er naast producten ook bepaalde tools om je krullen goed te verzorgen. Bijvoorbeeld een Microvezel Haarhanddoek om het haar te drogen en een speciale krullen borstel. Verder is het gebruik van satijnen kussensloop ook erg aan te raden voor minder pluis en glanzend haar.